Let’s clean up the Ocean!

mater-ocean-chair-black

Planeten vår kjører definitivt disse årene, og det virker som om det aldri har vært mer åpenbart at vi må ta til rette for å forbedre miljøet. På Mater ønsker vi å få innvirkning i næringslivet, derfor er våre forpliktelser innenfor produksjonen vår i tråd med FNs globale mål. Et av deres viktigste mål er å bevare “Livet under vann”, og for å forstå hvordan vi kunne bidra til det målet, tok vi oss sammen med det eneste oppdrettsanlegget for fiskenavfall i verden, beleilig plassert på den vestlige kysten av Danmark. En ny innovativ forretningsmodell motiverer fiskere over hele verden til å sende sine brukte fisknettet til anlegget, og betale dem en virkelig verdi for dette brukte materialet, i stedet for at de brukte fiskene blir dumpet i havet.

I vårt søk etter et design som kunne passe inn i denne nye produksjonsmetoden, startet vi en dialog med en av de eldste og mest respekterte designfamiliene i Danmark og samarbeidet med Dennie Ditzel, leder av designarven etter sent Nanna og Joergen Ditzel. Sammen skjermet vi arkivene for design som ville være ideelle for oppdrettsfisk avfallsproduksjon, og utfallet har vært en fantastisk utendørs samling kalt “Ocean”. The Ocean Collection er preget av sin lyse struktur med gjentatte lameller og metallrammer, kombinert med nye moderne stoler og bord.

“Ocean” ser tilbake til klassiske designtradisjoner, og gjenoppfatter begrunnelsen bak gjenoppstarten av designklassikere. Originalt designet i 1955 av Nanna og Joergen Ditzel for egen egen utendørs bruk, representerer “Ocean” bærekraftig og nyskapende tenkning og ble tildelt Wallpaper * Magazines Design Award tidlig i 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hver Ocean Chair bruker 960 gram av plast fra havet (nesten 29 flasker plast.)

Mater-ocean-collection

Kolleksjonen er laget av brukt fiskenett, hard plastavfall og en lettmetallramme. Med sine lyse toner i Betonggrå og Sort ser ikke slaten ut som tradisjonell plast, og dette gir en finess og karakter til materialet. Rammen er malt i en ny moderne Gun Metal-farge, egnet og testet for utendørs bruk. Med dette nye initiativet som “Ocean” representerer, er ambisjonen og drømmen om å samle inn og rense betydelig fiskenett fra havet i årene som kommer – og dermed gjøre en betydelig forpliktelse til FNs globale mål når det gjelder problemene med havavfall. Ocean-serien vil være tilgjengelig for distribusjon fra februar 2019.

Møblene er på lager i Danmark og sendes innen 2-3 dager. Varene vil være hos deg innen 1-2 uker:)