Det Perfekte runde spisebordet HECTOR fra Eberhart

Drømmer du om et rundt bord som har en passelig størrelse til hverdags og som kan utvides til gjestene kommer? Da har du funnet det perfekte bordet. HECTOR fra EBERHART.

Inspirert av klassikeren Poul Kjærholms PK54, (som mange runde bord) har HECTOR bordet valgt å kombinere betong og tre, samt skapt et smart og vakkert undersell av trebein som samles i en metall ring i stål eller messing.

Bordet til vanlig er Dia 120cm og med tilleggsplater blir bordet 170cm.

Du kan også få det i 140-200cm (ta kontakt om du ønsker dette)

Bordet med monterte tilleggsplater utgør en visuell formidling af Eberharts design-DNA: Enkelhet, funksjon det skulpturelle og de rå materialer. De rustikke betongbordene er designet og produsert i Danmark på Eberharts familieide gård på Sydfyn.

Det er noe nesten mytisk ved det runde bordet. Det var ridderne av det runde bordet på King Arthur’s court, der det runde bordet reflekterte likhetene til ridderne og der var den fengslede danske kongen Christian 2 på Sønderborg slott som ifølge fortellingene skal ha båret en rille på sin runde bordkanten med tommelen under de rastløse turene rundt bordet.

Det runde bordet går godt tilbake i historien og kan forene et parti som ingen andre slags bord kan.

Den runde formen skaper en likevekt

Det var de tidlige grekere og romere som i eldgamle tider begynte å lage og bruke spisebord i forbindelse med sine fester og selskapslokaler. Opprinnelig var spisebordene rektangulære for å gi en oversikt over personen på slutten av bordet, typisk familiens leder.

Senere kom det runde spisebordet inn for å spille. Det ga et helt annet og mye mer likt syn på bordet for alle, og skapte derfor også en mer uformell atmosfære. På den måten kan det runde bordet være noe som verken det ovale, det rektangulære eller torget kan.

Et rundt bord med kontraster og harmoni

I dansk møbeldesign er et av de mest ikoniske runde bordene Poul Kjærholms PK54, som kombinerer bordets sirkulære overflate med firkantede former ved stjernebildet til bordbena.

PK54 har gradvis blitt en av de mest ikoniske danske borddesignklassikerne og er helt klart en stor inspirasjon for mange møbeldesignere når det gjelder utviklingen av det runde bordet.

I vår design av det runde bordet Hector, har vi laget et bord som kombinerer betong og tre, så vel som den sirkulære formen på bordplaten og de skulpturelle uttrykkene til bena som er kombinert med vår ikoniske monteringsring.

Det runde bordet vårt er dermed både rustikk og flytende elegant i sitt uttrykk.

Se mer info om bordet her